Metodimme

Menestys on hyvinvoinnin sivutuote

Tunnustettu malli

Saavuta kestävä muutos

Monella arjen alueella on helppo elää reaktiivisessa tilassa, tulipaloja sammutellen. Eteen tulevista haasteista yrittää selvitä ilman proaktiivisuutta tai suunnitelmallisuutta.

Hintsan mallissa terveyttä ja hyvinvointia lähestytään ennaltaehkäisevästi. Kun asioihin puututaan ajoissa, on mahdollista ylläpitää optimaalista terveydentilaa läpi elämän.

Emme keskity vain pidentämään elinkaarta vaan parantamaan elämän laatua yksinkertaisilla muutoksilla sekä tällä hetkellä että tulevaisuudessa.

Kestävät tulokset energiatasossa, mielentilassa ja suorituskyvyssä saavutetaan pienillä ja säännöllisillä teoilla. On tärkeää muistaa myös nauttia matkasta, päivä kerrallaan.

Ydin

Kaikki alkaa omista lähtökohdista

Oman elämän perustan tutkiminen keskittyy kolmeen elementtiin: identiteettiin, merkitykseen ja kontrolliin. Keskity tuntemaan todellinen itsesi paremmin, jotta voisit keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin, elää merkityksellistä elämää ja saavuttaa täyden potentiaalisi.

Matka ns. ytimeesi alkaa opettelemalla kuka todella olet, sisäisten ja ulkoisten paineiden ja ihanteiden takana. Selvittämällä mitä todella haluat, varmistut siitä että tavoitteesi ovat linjassa prioriteettiesi kanssa.

Hallinnan ja tasapainon saavuttaminen auttaa sinua pysymään oikealla tiellä ja pitämään kiinni sinulle tärkeistä tavoitteista ja ihmisistä.

"Aloita kysymällä itseltäsi seuraavat kolme kysymystä: tiedätkö kuka olet, tiedätkö mitä haluat, ja kontrolloitko omaa elämääsi?"

— Lääkäri Aki Hintsa
Hintsan malli

Paremman Elämän Ympyrä

Kuvittele, että suorituskyky on kuuteen osaan jaettu pyörä. Jos yksi pinna katkeaa, pyörä lakkaa pyörimästä. Jotta pyörä pyörisi pehmeästi, kaikkien osien tulee olla tasapainossa. Oleellista on löytää tapoja tehdä pieniä parannuksia osana päivittäistä arkea.

Fyysinen aktiivisuus

Löytämällä oman yksilöllisen tasosi kestävyydelle, voimalle ja liikkuvuudelle sekä tasapainoisesti kehittämällä näitä osa-alueita, pystyt päivittäin optimaaliseen suoritukseen.

Ravinto

Terveellinen ruokavalio auttaa kehoasi toimimaan optimaalisesti: välttämään sairauksia, ylläpitämään vastustuskykyä ja kasvattamaan niin henkistä kuin fyysistä suorituskykyäsi.

Uni ja palautuminen

Riittävä uni, lepo ja palautuminen auttavat mieltäsi ja kehoasi toipumaan, uudistumaan ja toimimaan optimaalisesti.

Biomekaniikka

Liikkuvuuden ja kehonhallinnan kehittäminen parantaa suorituskykyäsi, ehkäisee vammoja ja mahdollistaa elämän pituisen mahdollisuuden fyysiseen aktiivisuuteen.

Henkinen energia

Itsesi, työsi ja sosiaalisten suhteidesi hallitseminen auttaa sinua ylläpitämään elämän positiivista energiatasapainoa.

Yleinen terveys

Oman yksilöllisen terveytesi ymmärtäminen paremmin sekä pienten positiivisten muutosten tuominen osaksi arkea edesauttaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi.