Hintsa Performance har säkrat finansiering på 6,8 miljoner euro och två strategiska partnerskap

hintsa funding press release

Hintsa Performance, som är en ledande leverantör av tjänster som ger goda prestationer och välbefinnande, har avslutat en finansieringsomgång under ledning av OP Insurance och Pontos-gruppen för att stärka dess fortsatta tillväxt. Hintsas tidigare investerare, Ilmarinen, deltar också i omgången.

Hintsa levererar lösningar som förbättrar välbefinnandet och prestationsförmågan för människor och organisationer. Hundratals arbetsgivare förlitar sig på Hintsas tjänster, alltifrån coaching för att nå höga personliga prestationer till digitalt levererade tjänster för välbefinnande och tillfredsställelse. Hintsas tjänster grundar sig på ett koncept av varaktiga prestationer på hög nivå som en biprodukt av holistiskt välbefinnande.

Finansieringen gör det möjligt för Hintsa att fortsätta investera i utveckling av programvara, vetenskaplig forskning och att expandera till nya marknader.

“Vi ser en tydlig förändring av hur dagens företag, och särskilt företag i kunskapsintensiva branscher, ger sina anställda hjälp att nå högre livskvalitet. Många ledande organisationer arbetar nu med initiativ som ska förbättra välbefinnande, livskraft och prestanda på ett omfattande och mätbart sätt. På samma sätt söker vi nya vägar att höja engagemanget och att erbjuda nya värden till deras kunder, utöver traditionella försäkringsprodukter” säger Jussi Räisänen, CEO och Co-Founder av Hintsa Performance. “Tack vare denna växande efterfrågan har vi mer än tredubblat vår företagsverksamhet de senaste två åren och expanderat till nya marknader. Vi befinner oss dock fortfarande i ett tidigt skede av denna nya kategori av proaktiva tjänster för hälsa och välbefinnande.”

Möjligheterna att förbättra hälsa och välbefinnande är globala. I Hintsas nyligen utförda online-undersökning som täcker in över 1 000 personer med kunskapsbaserade yrken i 53 länder, från högsta chefer (C-suite) till anställda på alla nivåer, svarar över 30 % att de sover mindre än tillräckligt och att de inte kan koncentrera sig på arbetet utan att distraheras. Var nionde svarade att de saknade mål i livet.

“Vi har påvisat en konstant inverkan hos våra kunder – från styrelserummet till back-office. Nära 80 % av användarna av våra elektroniska verktyg förändrar sin livsstil till det bättre. Det är en utmärkt plattform att bygga vidare på. Med finansiering och strategiska partners kan vi påskynda vår tillväxt och hjälpa organisationer i hela världen att frigöra sin fulla potential.

Hintsas metoder för att förbättra människans prestationsförmåga har finslipats i några av de mest krävande omgivningarna i världen, t.ex. inom formel 1 och stora multinationella företag. Hundratals arbetsgivare inom olika branscher har förtroende för Hintsas tjänster såväl som ledande försäkringsgivare. Hintsas kunder och partners omfattar partners som Nokia, Deloitte, Garmin, Lidl, Ericsson, Microsoft, Ricoh, Toshiba, Ilmarinen och Zurich Life. Hintsa har även en stark ställning inom formel 1 där de flesta förarna och en rad team använder företagets tjänster.


För mediarelaterade frågor eller för intervjuer, kontakta:

Jussi Räisänen, CEO & Co-Founder
+358 50 386 6550 eller jussi.raisanen@hintsa.com

Kai Kirkkopelto, Head of Marketing
+358 40 965 7235 eller kai.kirkkopelto@hintsa.com